• Kidričeva cesta 19 A, 3320 Velenje
  • 0590 90 250
  • info@vdcsasa.si

MAREC 2023

29.03.2023

Preuredili smo novice Sa-še

Minilo je kar nekaj časa odkar smo objavili kaj vse se nam dogaja v VDC. V prihodnje se bomo potrudili, da bomo bolj vestno objavljali kaj vse se nam dogaja, kaj vse smo doživeli in kaj vse se ureja. Nekaj dogajanja lahko spremljate tudi na našem Facebook profilu VDC SAŠA.

 

Da bo pregled vsega lažji smo novice malce preuredili in združili v en dokument. S klikom na mesec se vam bo odprl dokument, kjer so zbrane vse novice za izbrani mesec, tako, da boste imeli zbrano vse na enem mestu.

 

Vljudno vabljeni k branju.

April 2023

Marec 2023 

Februar 2023

Januar 2023

SEPTEMBER 2021

V ponedeljek, 13. 09. 2021 nas je v VDC SAŠA, v OE Vrba Mozirje in BE Mozirje obiskal minister Janez Cigler Kralj. Skupaj z državno sekretarko Magdaleno Šverc, županom MOzirja Ivanom Suhoveršnikom, poslanko Nado Brinovšek in županjo Rečice ob Savinji Ano Rebernik smo si ogledali prostore, minister se je pogovoril z uporabniki in zaposlenimi, naš Miha mu je povedal, na kateri dan ima rojstni dan. 

Prav tako pa smo predstavili tudi načrte za najem prostorov v 2. nadstropju objekta, kjer bi imeli še dve delavnici vodenja, varstva in zaposlitve pod posebnimi pogoji ter dodatne sobe za institucionalno varstvo. Predstavili smo tudi potrebo po novih zaposlitvah, saj se razvoj v Mozirju dogaja hitro in v dobrobit uporabnikov in njihovih staršev / skrbnikov. 

Verjamemo, da se bodo pozitivne povratne informacije ministra udejanile, saj se je obisk maja v velenjski enoti prav tako realiziral, ko nam je povedal, da bomo dobili sklep o nadaljevanju investicije bivalne enote v Velenju. In res je na današnji dan objavljeno javno naročilo, razpis za izbor izvajalca izgradnje novega objekta v Velenju, kjer bo nov dom dobilo 12 uporabnikov.

Obisk je bil intenziven in pozitivno naravnan in se ministrstvu zahvaljujemo, da podpirajo našo dejavnost, nam dajejo možnost in omogočajo razvoj dejavnosti in Varstveno delovnega centra SAŠA. 

 

MAJ 2021

V ponedeljek, 03. 05. 2021 je Varstveno delovni center SAŠA obiskal minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janez Cigler Kralj. Na kratkem srečanju smo prejeli tudi dobro novico, da v kratkem dobimo zeleno luč za začetek izgradnje Bivalne enote v Velenju. Veseli smo, da si je vzel čas in v okviru delovnega obiska v Velenju obiskal tudi našo enoto ter s tem še utrdil dobro sodelovanje našega zavoda z MDDS

 

 

novi razgledi

 

 

Izkoristili smo sončne žarke za potep in ogled novega prireditvenega prostora v Velenju.

 

 
 


 

JANUAR 2021

Izgleda, da se počasi situacija spreminja na pozitivno. Včeraj smo dobili obvestilo z Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, da z dnem 25. 01. 2021, ne bo več veljala omejitev izvajanja storitve vodenja, varstva in zaposlitve pod posebnimi pogoji.

To še vedno ne pomeni, da delujemo »po starem«. Zato vas vabim, da pokličete vodjo svoje enote, da se dogovorimo o vaših namenih, na osnovi katerega bomo pripravili načrt in organizacijo storitve (prevoz, prehrana). Še vedno moramo upoštevati vse preventivne in higienske ukrepe ter osebno varovalno opremo v skladu z navodili Ministrstva za zdravje in NIJZ. Navodila in protokoli v zvezi z ravnanji ob okužbah s SARS-CoV-2 za področje VDC ostajajo enaki kot doslej, in sicer: obvezna nošnja maske na prevozu (ali lastni prevoz staršev s povrnitvijo stroškov) in nošnja maske v VDC, razkuževanje rok, zagotovili bomo tudi dovolj varnostne razdalje.  V zvezi z oblikovanjem skupin uporabnikov, ki jih bomo sestavili glede na prebolelost virusa, precepljenost in glede na ocenjena tveganja, vas bomo prosili, da sporočite (tudi za že vključene uporabnike), ali so virus že preboleli in če so že bili cepljeni (za te uporabnike, ki smo cepljenje mi organizirali, vemo).

Ta sprememba je dober znak, da se bo leto 2021 nadaljevalo bolje kot je bilo preteklo leto.

Lepo vas pozdravljam in želim, da ostanete zdravi.  

Darja Fišer,

direktorica

06.01.2021

Miklavž

MIKLAVŽ

Nedeljsko jutro se je pričelo s presenečenjem na krožnikih – špicparkeljni, ki nam jih je poklonila in prijazno dostavila pekarna Mišmaš. Ponedeljkovo jutro pa se je v pričelo s prihodom Miklavža, ki je našim uporabnikom prinesel darila ker so bili celo leto tako zelo pridni. Vsakemu uporabniku in tudi zaposlenemu je marsikaj povedal, kar so mu angelčki čez leto poročali.

Zahvaljujemo se Društvu prijateljev mladine Mozirje v sodelovanju z RK Mozirje za lepa darila, ki so nam jih pripravili.

 

 

Jutro smo pričeli z okusnimi parkeljni

 

V veselem pričakovanju Miklavža
 

Obisk Miklavža v naši enoti


05.01.2021

Zimske radosti

ZIMSKE RADOSTI

 

Marsikomu je sneg odveč, nam pa pomeni pravo zimski radost. Delanje snežakov..., kaj je lahko lepšega?

05.01.2021

Sedežna garnitura

SEDEŽNA GARNITURA

 

Da lahko uživamo ob druženju, gledanju TV, ali tudi pri dnevnem počitku.... nam je omogočilo podjetje Transport Melavc iz Pobrežij.

05.01.2021

Naš novi dom

NAŠ LEP NOVI DOMEK....

 

Naša nova bivalna enota je lepo opremljena.  Veliko  so nam pri tem pomagale številne denarne donacije, kot so od:

- Avtoprevozništva Dejan Nadlučnik

- CNC Janez Štiglic

- Cinkarna Celje

- Log House Gornji Grad

- Požin d.o.o. Griže

- Sožitje Žalec

- Podkrižnik d.o.o.

- Občina Mozirje

- MVM

 

Ter veliki popusti pri nabavi pohištva, ki nam jih je dalo podjetje Alples.

 

 Dnevni rekreativni prostor

Dnevni družabni prostor

 

 

Veliko nam še manjka, ampak važno je srce, pozitivna energija in ljubezen, ki se jo v naši enoti čuti in opazi.

 

 Dnevni prostor

Delovni kotiček na hodniku

Jedilnica

 

 Kuhinja z ogromnim hladilnikom

 Soba

 Moja soba :) 

 

 

 

 

 

05.01.2021

Aktivno preživljanje prostega časa

 
AKTIVNO PREŽIVLJANJE PROSTEGA ČASA

 

Popoldneve in večere radi preživljamo ob ustvarjanju, družabnih igrah, plesu in zabavi... Vse to so nam omogočili številni dobri ljudje, ki so nam podarili pestro izbiro družabnih iger, ustvarjalnih materialov, radio, DVD, knjige...:
- družina Rednak

- Knjižnica Mozirje

- Bernarda Čeplak

- Katja Pavlin

- Tjaša Repenšek

- Simona Pogač

- Katja Čampa

sodelavci in naši prijatelji
 

Igranje družabnih iger za mizo

Igranje družabnih iger za mizo

Igranje didaktične igre

Igranje didaktične igre

Plesni večer

Plesni večer

Nedelja je čas za ustvarjanje v kuhinji
 

KUHAMO IN PEČEMO

 

Kuhanje in peka sladkih dobrot nam je v veselje.... še posebej s pomočjo novih gospodinjskih aparatov, ki nam jih je podaril BSH Nazarje; indukcijski štedilnik, pečica, kuhinjska napa, hladilnik, mikrovalovna pečica, mikser, palični mešalnik.

 

Raziskujem katere sestavine bom našel

 

Tudi moški radi primemo za kuhalnice

 

Priprava večerje

05.01.2021

Čisto perilo

 

SKRBIMO ZA ČISTO IN SUHO PERILO

Pri skrbi za perilo poskušamo biti čim bolj samostojni... s pomočjo pralnega in sušilnih strojev, ki nam jih je podaril BSH.

Suho in dišeče perilo

Suho in dišeče perilo

Naši pomočniki pri pranju perila

Naši pomočniki pri pranju perila

AVGUST 2020

MAJ 2020

MAREC 2020

FEBRUAR 2020

NOVEMBER 2019