• Kidričeva cesta 19 A, 3320 Velenje
  • 0590 90 250
  • info@vdcsasa.si

Tekma borilnih veščin 16.11.2019

 Tekma borilnih veščin

16. 11. 2019 ob 19. uri se bo v telovadnici Gimnazije Celje center odvijala borba borilnih veščin, ki pa bo to leto popestrena z dvobojem, ki ga na tekmah borilnih veščin v Sloveniji še ni bilo...

 

Uporabnik Varstveno delovnega centra SAŠA, enota Vrba Nazarje, Matej bo namreč v ring izzval tekmovalca, ki je stari znanec ringa. Ideja za ta dvoboj je nastala med obiskom v Varstveno delovnem centru, kjer se je Elvis Delić spoznal z uporabniki. V našo enoto so vključene odrasle osebe z motnjo v duševnem in telesnem razvoju, ki so mnogokrat v življenju zaradi svojih omejitev spregledane, čeprav imajo veliko potenciala, srčnosti in volje do novih dogodivščin.

Matej, uporabnik VDC SAŠA dokazuje, da s trudom in vztrajnostjo lahko doseže stvari, katere za njih niso vsakodnevne. Z uporabnikom so se organizirali individualni treningi in priprava na tekmo. Namen tega dvoboja je širši okolici pokazati, da so osebe s posebnimi potrebami ravno tako sposobne izvesti veliko stvari, čeprav so v življenju postavljeni pred veliko omejitev. S tem želimo spodbuditi njihovo vključevanje v družbo.

Za več informacij smo dosegljivi na telefon: 064 141 282 ali mail: vodja.vrba@vdcsasa.si

Prosimo vas, da dogodek medijsko podprete. Lepo Vas pozdravljamo.

vodja OE Vrba NAZARJE Vilma MARČINKO in v. d. direktorice VDC SAŠA Darja FIŠER